Vols denunciar una agressió o discriminació racista?
Contacta amb el SAiD!

El Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD) ofereix atenció gratuïta i especialitzada a persones que han patit una agressió, discriminació o violència racista de qualsevol tipus.

Actua contra el racisme! La denúncia és la millor eina per visibilitzar-lo.

Des del 1992, el Servei d’Atenció i Denúncia de SOS Racisme (SAiD) ofereix un servei gratuït per a aquelles persones o col·lectius que han patit discriminació racista de qualsevol tipus.

Un grup de professionals experts estudia cada cas de manera personalitzada i decideix amb la persona o persones afectades la millor via per solucionar-ho.

L’objectiu final del SAiD és restituir els drets de la persona, però de vegades un cas individual pot esdevenir un procés de canvi social.

Quins són els nostres objectius?

 • Restituir els drets de les persones o col·lectius que han patit discriminació racista de qualsevol tipus, acompanyant-les i assessorant-les en tot moment.
 • Denunciar jurídica i públicament les situacions i discriminacions racistes que es donin a qualsevol espai de la societat.
 • Informar i difondre els drets que tenen les persones promovent la ciutadania plena.
 • Transformació social i política promovent els canvis necessaris per eradicar les discriminacions racistes rebudes a partir de litigis estratègics.
 • Estudiar el racisme a partir dels testimonis i l’experiència, realitzant informes i propostes de treball per la seva eradicació.

A qui ens adrecem?

 • A persones o col·lectius que han estat víctimes de delictes d’odi i discriminacions racistes pel seu color de pell, el seu origen, la seva nacionalitat, cultura o religió.
 • A persones que han estat testimonis d’agressions o actituds racistes o xenòfobes.
 • A persones o col·lectius que pertanyen a una minoria ètnica o són d’origen immigrat que desitgin informar-se sobre quins són els seus drets com a ciutadans.

Què oferim al SAiD?

 • 25 anys d’experiència en l’atenció a persones que han patit discriminació racista.
 • Gestió del conflicte a través de la mediació, la denúncia jurídica, per les vies administratives i/o pública.
 • Representació legal gratuïta en la denúncia penal dels delictes d’odi amb motivació racista.
 • Suport psicològic i acompanyament social quan sigui necessari.
 • Informació i assessorament dels drets bàsics de qualsevol ciutadà, independentment del seu origen o pertinença a un grup ètnic.
 • Tots els serveis són gratuïts, gestionats per persones professionals amb experiència i compromeses amb els drets humans.

Vols donar suport al SAiD?

1€ al mes per la igualtat de drets

Teaming és una plataforma de microblogging que ens permet finançar el servei amb petites aportacions. Només un 1€ al mes pot fer molt poc, però unint-nos moltes persones podem oferir un gran suport.

Et pos unir al grup amb només 5 passos. T’expliquem com fer-ho.

Contacta

Vols denunciar una discriminació o agressió racista?

Contacta amb el SAiD.

per telèfon

93 412 60 12

enviant un missatge de WhatsApp

652 87 34 06

o omplint aquest formulari

L’horari d’atenció del SAiD és:

 • a l’oficina de Barcelona, a Rambla Santa Mònica 10, 1a planta: dimarts i dijous, de 16h a 20h. Matins només amb cita prèvia.
 • a l’oficina de Terrassa, el primer dimarts laborable de cada mes de 10 a 14h i de 15:30 a 18:30h amb cita prèvia, a l’Edifici Glòries, carretera de Montcada, 596.

Per concertar CITA PRÈVIA cal concertar trucant al 93 412 60 12, enviant un missatge de WhatsApp al 652 87 34 06 o enviant un correu electrònic a denuncia@sosracisme.org

Notícies i informes

Testimonis i casos

Denunciem el racisme. Fem-ho amb força!

Consecuencias del abuso y la violencia policial

Agresión por parte de un vecino a jóvenes migrantes

Control policial en estado de alarma #QueSeVeaElRacismo

Relats Reals

L’objectiu de #RelatsReals és informar i sensibilitzar, difonent casos atesos pel Servei d’Atenció i Denúncies de SOS Racisme Catalunya. Utilitzem noms falsos per mantenir l’anonimat de la víctima per política de protecció de dades. Però és l’única dada fictícia. Tots els fets que s’hi narren són reals.

Amb el suport de:

   

Log in with your credentials

Forgot your details?