Informe: Islamofòbia institucional i securitització

Des de SOS Racisme Catalunya presentem enguany un nou informe “Islamofòbia institucional i securitització – Anàlisi de l’impacte del paradigma securitari antiterrorista en l’àmbit espanyol”, un document que té com a objectiu preguntar-se sobre com han impactat les polítiques de seguretat destinades a lluitar contra la radicalització i el terrorisme en les poblacions musulmans en l’estat espanyol i a Catalunya. L’informe és resultat d’una recerca qualitativa feta per Salma Amazian, que compta amb relats i narratives tant d’organitzacions de la societat civil com de persones expertes en aquest àmbit.
Actualment, en un context global de preocupant reculada en termes de drets civils i polítics, les persones musulmanes s’han convertit en un boc expiatori i han estat catalogats com el major perill per la seguretat nacional.
En aquest context, és necessari i urgent una revisió de les narratives sobre les persones musulmanes. Així com l’impacte de les lleis i dels protocols de seguretat sobre una població que ja sofreix racisme i islamofòbia en moltes dimensions (social, institucional, etc). Volem compartir aquesta anàlisi com a eina de denúncia i incidència als col·lectius, les entitats i les persones que lluiten contra el racisme.
 

 
Descarrega l’informe:
Islamofòbia institucional i securitització. Anàlisi de l’impacte i l’expansió del paradigma securitari antiterrorista a l’àmbit espanyol. [versió web CAT]
Islamofòbia institucional i securitització. Anàlisi de l’impacte i l’expansió del paradigma securitari antiterrorista a l’àmbit espanyol. [versió web CAST]
Dossier de premsa  [pdf]

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat