#ACTIVITAT: Torna el cicle de cinema i debat antiracista

T’agrada el cinema? T’agraden les històries amb contingut? Aquelles que et desperten inquietuds i ganes de debatre després de veure la peli? Aleshores has de venir a les sessions de CINEXCLUSIÓN!
CINEXCLUSIÓN, cinema de realitats” és un cicle de cinema molt especial: cada sessió estarà centrada en una cultura o un país diferent, en el que ens endinsarem a través del seu cinema i debatrem i compartirem opinions generades pel que hem vist, juntament amb entitats o persones relacionades amb el tema.
Les sessions es realitzaran els dimecres a les 20.30h a RAI art (carrer Carders, 12 Principal mapa). Entrada: 3€, és el preu del carnet de soci o sòcia de RAI, que et permetrà accedir gratuïtament a la resta de sessions del cinefòrum i altres activitats de RAI durant tot un any.

  • 6/11 20.30h – Cinema asiàticComer, beber, amartráiler (Taiwan, 1994 Ang Lee)
  • 13/11 20.30h – Cinema llatinoamericà – “Qué tan lejostráiler (Equador 2006, Tania Hermida) – amb la participació de Nuevos Colectivos (pendent confirmar)
  • 20/10 20.30h – Cinema romanès – “Francesca” (Rumanía 2009, Bobby Paunescu) tráiler – amb la participació d’ASOCROM (pendent de cofirmar)
  • 27/11 20.30h – Cinema espanyol – “1 franco, 14 pesetas” (Estat espanyol 2006, Carlos Iglesias)  tráiler
  • 4/12 20.30h – Peli escollida pel públic: després de cada sessió, les persones assistents poden proposar una pel·lícula per tancar el cicle. La setmana abans de la sessió anunciarem la pel·lícula escollida.

Síntesi pel·lícules (Tardor 2013) (doc pdf)

Objectiu de l’activitat:

CINEXCLUSIÓN és un espai per reflexionar i debatre per enfortir la lluita contra el racisme. Obert al públic en general i aquelles persones que formen part de l’entitat, té l’objectiu d’obrir un espai de reflexió sobre la realitat multicultural de Catalunya i la nostra interacció amb ella.
L’objectiu és  APROPAR persones, cultures, països, orígens mitjançant produccions cinematogràfiques pròpies que ens donen INFORMACIÓ I UN PUNT DE VISTA DIFERENT sobre una realitat que sovint tenim molt a prop però que desconeixem. D’aquesta manera podrem CONSTRUIR PONTS I TRENCAR TÒPICS MITJANÇANT  el cinema, el CONEIXEMENT i el DEBAT.

Sessions anteriors:

  • Cinema africà: “EZRA” (2007, Newton I. Aduake. VOSE Anglés)

El drama dels nens soldats, el contraband de diamants i les guerres que ocasionen, els conflictes armats entre rebelds i  govern… no són temes nous al cinema. La novetat pel públic en general és veure com es tracten aquests temes des del punt de vista dels protagonistes. Què sabem de la reinserció d’aquests nens soldats? I dels procesos de “Reconciliació de pau i de la veritat”? Es podria dir que “EZRA” és la versió africana de “Diamants de sang” de Leonardo di Caprio, però no seria just: és molt més que això. L’has de veure.

L’associació Wiriko, especialista en l’art i la cultura africana, ens acompanyarà en aquesta sessió i ens ajudaran a debatre sobre els temes tractats en el film i sobre la visió que es dóna d’Àfrica i les seves realitats als mitjans de comunicació i el cinema europeu i americà.

  • SESSIÓ ESPECIAL DE CURTS A LA FRESCA! : Amb altres ulls – “El pes de la palla” (Barcelona 2013, Marc Capdevila i Francesc Torrent) i “Me llamo Peng” (Barcelona 2010, Jahel Guerra Roa i Victoria Molina de Carranza) – amb la intervenció dels directors i productors i fins i tot un dels protagonistes.


Peng Ruan és un immigrant xinés obsesionat amb gravar-se a si mateix des de la seva arribada a Europa el 2002. La càmara es converteix en la seva millor amiga, fins acumular més de 60 hores de filmació.

  • Duració: 27´58´´
  • Idioma: Mandarin-Sub castellà (VOSE).
  • Direcció: Jahel Guerra Roa y Victoria Molina de Carranza
    Guió: Consuelo Ábalos
    Montatge i so: Ian Ramos
    Producció: Ian Ramos, Jahel Guerra Roa y Victoria Molina de Carranza
    Assistent de Producció: Carlota Montero
  • Any de producció: 2010
  • Teaser “Me llamo Peng“:

Oumar Diallo a “El pes de la palla”

Prové d’un altre lloc. No comparteix els nostres codis. És un fora de la llei, una veu anònima. No ha vingut a explicar-nos la seva història ni a descobrir-nos res de nou. Però aquí està… I ens mira.
Un documental que planta un mirall davant dels occidentals: «Quines són les nostres pors? Quin valor donem a la paraula? Com vivim el temps? Hi ha alguna cosa sagrada a casa nostra?

  • Duració: 31´
  • Idioma: Francès-Sub castellà (VOSE).
  • Direcció i muntatge: Marc Capdevila i Francesc Torrent
    So directe: Amanda Villavieja
    Producció: Feyts i La Vella Fam
  • Amb la participació de Oumar Diallo
  • Any de producció: 2013
  • Teaser “El pes de la palla


 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

Oferta Laboral - Web (2)
photo_5769658645548745453_x
ImagenWebMosos