Una mica d’història

El 1989 va néixer SOS Racisme Catalunya per incidir en la construcció d’un model de societat just, sense discriminacions racistes. El context polític i social ha canviat molt durant aquests anys, però l’objectiu inicial continua vigent i l’organització es manté fidel als seus principis.

Des de finals dels anys 90, SOS Racisme ha caminat amb pas ferm cap a la construcció d’una societat justa on les discriminacions racistes no tinguin cabuda.

Moltes persones i molts projectes han format part d’aquest camí. Però els fets i la manera d’actuar s’ha mantingut al llarg del temps: independència, denúncia, incidència i sensibilització, han estat (i són) els trets que defineixen l’entitat.

En els diferents materials que us presentem en aquesta pàgina trobareu bocins d’aquesta història que estem construïnt des del 1989.

  • La inspiració i els orígens

    Al voltant del 1986 un grup de persones provinents d'organitzacions juvenils d'esquerres comença a engendrar una organització antiracista. Inspirant-se en la creació de SOS Racisme a França i observant la situació al país veí, van preveure la necessitat d'aquesta lluita a Catalunya. [Foto: AFP Michel Clement]

El Racisme Qui Som ¿Que Fem? Informat't SAID Actua
La problemàtica Objetiu Campanyes Notícies Publicacions Servei d’Atenció i Denúncia Activisme
Testimonis Una mica d'historia Històric de campanyes Posicionaments ·Informes Donació
Informació pràctica Transparencia Formació Multimèdia ·Memòries Associa't
Premsa ·Revista Colors
Butlletí ·Relats Reals

Log in with your credentials

Forgot your details?