Una mica d’història

El 1989 va néixer SOS Racisme Catalunya per incidir en la construcció d’un model de societat just, sense discriminacions racistes. El context polític i social ha canviat molt durant aquests anys, però l’objectiu inicial continua vigent i l’organització es manté fidel als seus principis.

Des de finals dels anys 90, SOS Racisme ha caminat amb pas ferm cap a la construcció d’una societat justa on les discriminacions racistes no tinguin cabuda.

Moltes persones i molts projectes han format part d’aquest camí. Però els fets i la manera d’actuar s’ha mantingut al llarg del temps: independència, denúncia, incidència i sensibilització, han estat (i són) els trets que defineixen l’entitat.

En els diferents materials que us presentem en aquesta pàgina trobareu bocins d’aquesta història que estem construïnt des del 1989.

  • La inspiració i els orígens

    Al voltant del 1986 un grup de persones provinents d'organitzacions juvenils d'esquerres comença a engendrar una organització antiracista. Inspirant-se en la creació de SOS Racisme a França i observant la situació al país veí, van preveure la necessitat d'aquesta lluita a Catalunya. [Foto: AFP Michel Clement]

Log in with your credentials

Forgot your details?