Qui som

Som una entitat formada per persones que defensem els Drets Humans des de l’acció antiracista. Treballem per eradicar la discriminació racista i xenòfoba en totes les seves manifestacions i tots els àmbits de la societat, atenent a les persones i canviant consciències.

SOS Racisme Catalunya va néixer el 1989 de la implicació de la ciutadania en la lluita per la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones que formen la societat. I des d’aleshores considerem aquest un factor indispensable per universalitzar el concepte de ciutadania.

Som una entitat independent -no lligada a cap partit polític, sindicat o administració-, democràtica -ens regim per les decisions de l’assemblea de socis i sòcies i pels òrgans de direcció que aquesta escull- i de base -promovem l’acció i implicació dels i les activistes i sòcies-.

Com ens organitzem

El màxim òrgan de decisió és l’Assemblea de SOS Racisme, formada per tots els socis i sòcies. Es reuneix al menys una vegada a l’any.

El màxim òrgan de govern és el Consell de SOS Racisme que vetlla pel seguiment de les línies estratègiques i discurs aprovat així com per la seva actualització. Les persones membre són escollides per l’Assemblea i es reuneixen cada setmana.

L’entitat compta amb un Consell Assessor, òrgan de caràcter consultiu, format per professionals rellevants de diferents àmbits: periodístic, jurídic, social, universitari, etc.

L’equip tècnic desenvolupa i executa les activitats i campanyes determinades al Consell, amb la coordinació de la Direcció.

La base social està formada per activistes que col·laboren o impulsen projectes diferents. Un cop al mes es celebra un reunió entre activistes, Consell i Direcció per fer seguiment i determinar les línies polítiques de l’entitat.

Com ens financem

El nostre finançament es basa en fonts pròpies (quotes persones associades i serveis prestats), recursos públics (subvencions administracions) i privats (subvencions entitats privades).

Podeu trobar informació més detallada a les memòries econòmiques publicades a la pàgina “Transparència“. Però a continuació resumim les dades del darrer any:

Balanç econòmic 2016

  • Ingressos: 220.175,30€
  • Despeses: 218.322,95€

Els comptes clars:

Com treballem

  • Denunciem el racisme en totes les seves manifestacions i espais, amb l’objectiu d’eradicar-lo i fer-lo visible.
  • Atenem a les persones que han patit racisme i els donem suport social i legal per restituir els seus drets.
  • Sensibilitzem la ciutadania i donem eines per lluitar contra el racisme a partir de campanyes, mobilitzacions, espais de debat i de formació.
  • Generem incidència política, per corregir situacions discriminatòries des de les administracions i òrgans de govern a tots els nivells.
  • Promovem mobilitzacions i accions de denúncia pública ciutadana.
  • Estudiem i analitzem la realitat del racisme a la nostra societat, elaborant informes i dotant d’eines a la ciutadania i les administracions.
  • Impulsem xarxes de col·laboració entre la societat organitzada, per assolir objectius comuns.

Per veure les nostres activitats en detall, consulteu les memòries anuals.

Tenim la nostra seu a Barcelona però actuem a tota Catalunya.

Amb qui treballem

El Racisme Qui Som ¿Que Fem? Informat't SAID Actua
La problemàtica Objetiu Campanyes Notícies Publicacions Servei d’Atenció i Denúncia Activisme
Testimonis Una mica d'historia Històric de campanyes Posicionaments ·Informes Donació
Informació pràctica Transparencia Formació Multimèdia ·Memòries Associa't
Premsa ·Revista Colors
Butlletí ·Relats Reals

Log in with your credentials

Forgot your details?