Qui som

Som una entitat formada per persones que defensem els Drets Humans des de l’acció antiracista. Treballem per eradicar la discriminació racista i xenòfoba en totes les seves manifestacions i tots els àmbits de la societat, atenent a les persones, canviant consciències i incidint políticament.

SOS Racisme Catalunya va néixer el 1989 de la implicació de la ciutadania en la lluita per la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones que formen la societat. I des d’aleshores considerem aquest un factor indispensable per universalitzar el concepte de ciutadania.

Som una entitat independent -no lligada a cap partit polític, sindicat o administració-, democràtica -ens regim per les decisions de l’assemblea de socis i sòcies i pels òrgans de direcció que aquesta escull- i de base -promovem l’acció i implicació dels i les activistes i sòcies-.

Com ens organitzem

El màxim òrgan de decisió és l’Assemblea de SOS Racisme, formada per tots els socis i sòcies. Es reuneix al menys una vegada a l’any.

El màxim òrgan de govern és el Consell de SOS Racisme que vetlla pel seguiment de les línies estratègiques i discurs aprovat així com per la seva actualització. Les persones membre són escollides per l’Assemblea i es reuneixen cada setmana.

L’entitat compta amb un Consell Assessor, òrgan de caràcter consultiu, format per professionals rellevants de diferents àmbits: periodístic, jurídic, social, universitari, etc.

L’equip tècnic desenvolupa i executa les activitats i campanyes determinades al Consell, amb la coordinació de la Direcció.

La base social està formada per activistes que col·laboren o impulsen projectes diferents. Un cop al mes es celebra un reunió entre activistes, Consell i Direcció per fer seguiment i determinar les línies polítiques de l’entitat.

Com ens financem

El nostre finançament es basa en fons propis (quotes persones associades i serveis prestats), recursos públics (subvencions administracions) i privats (subvencions entitats privades).

Podeu trobar informació més detallada a les memòries econòmiques publicades a la pàgina “Transparència“.

Com treballem

  • Denunciem el racisme en totes les seves manifestacions i espais, amb l’objectiu d’eradicar-lo i fer-lo visible.
  • Atenem a les persones que han patit racisme i els donem suport social i legal per restituir els seus drets.
  • Sensibilitzem la ciutadania i donem eines per lluitar contra el racisme a partir de campanyes, mobilitzacions, espais de debat i de formació.
  • Generem incidència política, per corregir situacions discriminatòries des de les administracions i òrgans de govern a tots els nivells.
  • Promovem mobilitzacions i accions de denúncia pública ciutadana.
  • Estudiem i analitzem la realitat del racisme a la nostra societat, elaborant informes i dotant d’eines a la ciutadania i les administracions.
  • Impulsem xarxes de col·laboració entre la societat organitzada, per assolir objectius comuns.

Per veure les nostres activitats en detall, consulteu les memòries anuals.

Tenim la nostra seu a Barcelona però actuem a tota Catalunya.

Amb qui treballem

Log in with your credentials

Forgot your details?