#OPINIÓ. Moments de dolor i emoció a la plaça de Sant Felip Neri

Crònica de la concentració del passat dimecres 12 de febrer. Homenatge a les víctimes i denúncia de l’acció del Govern.

Unes tres-centes persones ens vam aplegar dimecres  a la plaça de Sant Felip Neri per recordar i homenatjar les víctimes del Tarajal, a Ceuta. Als primers minuts, silenci, espelmes, dolor. Però quan el dolor davant d’aquestes morts absurdes -que se sumaven a tantes d’altres que ens recordaven les fotografies dels morts als CIES-, ens començava a fer un nus a la gola, difícil d’empassar, llavors van començar els crits d’indignació.

Crits contra tantes morts inútils, contra tanta opacitat, contra tant de menyspreu per a les vides humanes, contra tanta injustícia, contra tant de cinisme. I és que no podem continuar acceptant que un Ministre de l’Interior canviï la versió oficial dels fets cada dia, a mesura que es van coneixent noves informacions; no podem tolerar que ens vulguin fer creure que la Guàrdia Civil actua a les fronteres per raons humanitàries, quan el seu concepte de salvar vides consisteix a disparar pilotes de goma contra persones que s’estan ofegant; no podem permetre que es continuïn matant persones innocents que l’únic delicte que han comès és arriscar la seva vida, llançant-se al mar per aconseguir un futur millor.

Prou de criminalitzar víctimes innocents, prou d’assassinats impunes a les fronteres i als CIES, prou d’opacitat. Exigim una investigació exhaustiva dels fets i la depuració de responsabilitats, que van des dels comandaments de la Guàrdia Civil, fins al delegat del Govern a Ceuta i el propi Ministre de l’Interior.  Perquè no volem retornar als moments més negres de la nostra història, no volem tornar a cantar “assassins de raons, de vides,/ que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies/ i que en la mort us persegueixin les nostres memòries”.

El Racisme Qui Som ¿Que Fem? Informat't SAID Actua
La problemàtica Objetiu Campanyes Notícies Publicacions Servei d’Atenció i Denúncia Activisme
Testimonis Una mica d'historia Històric de campanyes Posicionaments ·Informes Donació
Informació pràctica Transparencia Formació Multimèdia ·Memòries Associa't
Premsa ·Revista Colors
Butlletí ·Relats Reals

Log in with your credentials

Forgot your details?