#COMUNICAT: Indignació davant el macrodesallotjament de dues naus al Poblenou

Des de SOS Racisme Catalunya lamentem el desallotjament de 47 persones que ha portat a terme avui a les 8:15h del matí l’Ajuntament de Barcelona en dues naus del carrer Zamora, al barri del Poblenou de Barcelona.

Donem suport a la concentració d’aquesta tarda a les 19:30h davant de la Comissaria de la Policia Nacional, a la Via Laietana de Barcelona, convocada per la Xarxa d’Assentaments del Poblenou, la plataforma Tanquem els CIE i altres organitzacions.

Membres de la Guardia Urbana, Policía Nacional i Mossos d’Esquadra han rodejat les naus en un desplegament policial que ha comportat la detenció de tres persones, com a mínim, per part de la Policia Nacional per sospites de no tenir la documentació en regla. SOS Racisme veiem amb preocupació que aquestes persones puguin ser transportades al Centre d’Internament per a Estrangers de Zona Franca i alertem que el desallotjament ha comportat que desenes de persones –malgrat l’oferiment d’allotjament del consistori- es quedin sense sostre els pròxims dies. La nostra associació també lamenta la forma com s’ha dut a terme el desallotjament, sense donar temps a reaccionar a les persoones afectades.

Les dues naus desallotjades tenien funcions diferents. En un cas, s’ha informat que la nau servia per a l’activitat de recollida de ferralla; en l’altra, hi havia persones d’origen sudsaharià que hi habitaven i havien creat una associació musical.

Alguns mitjans de comunicació han presentat  la segona nau del carrer Zamora com si es tractés d’una sala de festes i concerts amb finalitats lucratives i recreatives, quan segons les informacions de les que disposem, aquesta servia d’habitatge, i era la seu d’una associació que actualment està en tràmits de formalització, que tenía com objectiu principal fomentar la integració i lluitar contra l’exclusió social a través d’activitats culturals i artístiques.

Les persones desallotjades, a qui dóna suport la Xarxa d’Assentaments del Poblenou, la plataforma Tanquem els CIE i altres organitzacions, han convocat una concentració avui a les 19:30h davant de la Comissaria de la Policia Nacional, a la Via Laietana de Barcelona.

SOS Racisme Catalunya, que estem fent seguiment del cas, donem també suport a aquesta concentració.

Més informació:

Reportatge sobre el desallortjament, de Contrainfos:

http://latele.cat/que-corri-la-veu/contrainfos-31-desallotjament-carrer-zamora-barcelona

Imatges de la concentració davant la Comissaria de Policia Nacional de Via Laietana:

“No más desalojos” (vídeo)

Concentració per la llibertat de les persones detingudes. Autora: Mar Carrera

Concentració davant Comissaria Via Laietana. Autora: Paulina Kostadinova

El Racisme Qui Som ¿Que Fem? Informat't SAID Actua
La problemàtica Objetiu Campanyes Notícies Publicacions Servei d’Atenció i Denúncia Activisme
Testimonis Una mica d'historia Històric de campanyes Posicionaments ·Informes Donació
Informació pràctica Transparencia Formació Multimèdia ·Memòries Associa't
Premsa ·Revista Colors
Butlletí ·Relats Reals

Log in with your credentials

Forgot your details?