#AixòésRacisme

És una campanya per visibilitzar i denunciar les discriminacions racistes que trobem al nostre voltant. En un moment en què els conflictes fronterers estan a l’ordre del dia, no podem oblidar les discriminacions que també es produeixen portes endins, als carrers i institucions. Algunes vegades són situacions visibles per tothom. D’altres, ens passen desapercebudes. Ja sigui perquè no les veiem, perquè les persones afectades no les denuncien o perquè són situacions racistes que hem assumit i normalitzat.

La invisibilització del racisme no ens permet avançar cap a una societat justa i igualitària. Revisar tant les estructures racistes a gran escala com els mecanismes opressors que s’activen a nivell individual quan s’ocupa una posició de privilegi és indispensable per començar a transformar alguna cosa. #AixòésRacisme pretén:

  1. VISIBILITZAR les discriminacions que ens passen més desapercebudes i les lluites de les persones que denuncien el racisme que pateixen.
  2. ARGUMENTAR I DEBATRE perquè considerem algunes situacions discriminatòries.
  3. DONAR EINES innovadores i creatives per lluitar contra les discriminacions racistes.

Segueix la campanya a les xarxes socials!

i fes servir l'etiqueta #AixòésRacisme per denunciar el racisme invisibilitzat

(Twitter, Facebook i Instagram de l’entitat)

Accions

El racisme surt de festa

Sèrie de microrelats sobre l’aplicació racista del dret d’admissió

Canvia de pell

Descobrim la islamofòbia quotidiana a través de les ulleres de realitat virtual

Esclavitud sin Comillas

Acció fotogràfica per denunciar l’explotació laboral al s. XXI

Experiment social amb càmera oculta

Vianants reaccionen davant d’una discriminació racista

Revisió del privilegi blanc

Grups de conversa, xerrades, tallers, lectures i cinefòrums decolonials

Reflexions i anàlisi

Piulades


Videoteca

Una càmera oculta capta la reacció de la gent davant el racisme #AixòésRacisme

Una actriu que fa d’hostessa convida a les persones que passegen pel carrer a participar a un concurs fictici. Mentre omplen la butlleta, una segona actriu arriva demanant participar-hi i  inicia una situació de discriminació racista. Com reaccionarà la gent? Com reaccionaries tu?

Pueden venir en cualquier momento a identificarme #AixòésRacisme

Els insults van ser el precedent a agressions físiques, detenció sense donar explicació i una falsa acusació de la policia per resistència a l’autoritat i agressió a un agent. Mentre lluita per demostrar la seva innocència, en Toni viu amb una sensació de constant vulnerabilitat.

“Els CIE internen persones que no han comès delictes” #AixòésRacisme

Els Centres d’Internament de persones estrangeres (CIE) són espais de racisme perpetrat per l’Estat que cal eradicar l’abans possible. Alba Cuevas, directora de SOS Racisme, explica la realitat dels CIE com a espais on es vulneren drets fonamentals pel fet de no tenir papers. Això es tradueix en la retenció temporal, no sempre prèvia a l’expulsió, de persones que no han comès cap delicte.

Algunes accions de la campanya #Aixòésracisme reben el suport econòmic del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Europeu para el asilo, migraciones e integración (FAMI).

Logo Ministerio Empleo y FAMI

Log in with your credentials

Forgot your details?