Tancarem el CIE

Els Centres d’Internament per a Persones Estrangeres són centres no penitenciaris on s’interna les persones estrangeres que han estat detingudes per trobar-se en situació administrativa irregular –no tenir papers – abans de ser expulsades. Actualment, a tota Europa hi ha 280 CIE, set a l’Estat espanyol i un a Barcelona, ubicat al barri de la Zona Franca.

Els CIE són una vulneració de drets en si mateixos, representen una irregularitat en un Estat de Dret i atempten contra els valors de la justícia i la democràcia: suposen l’única situació que es priva de llibertat a una persona sense haver delinquit, són centres opacs als que es dificulta o nega l’accés a institucions, periodistes i societat civil organitzada, i fins fa poc, no tenien reglament intern.

Des de SOS Racisme lluitem contra aquesta vulneració de drets des de que es van crear a l’Estat espanyol, a principis dels anys ’90. El treball en xarxa amb entitats polítiques i moviments socials ha ajudat a fer un salt qualitatiu a una lluita fins fa poc amagada. Actualment em impulsat la plataforma Tancarem el CIE, des d’on reivindiquem el tancament del CIE de Barcelona, i a nivell internacional treballem amb Migreurop.

Activitats i convocatòries

Materials i recursos

Notícies

Articles de reflexió, comunicats i manifestos

El Racisme Qui Som ¿Que Fem? Informat't SAID Actua
La problemàtica Objetiu Campanyes Notícies Publicacions Servei d’Atenció i Denúncia Activisme
Testimonis Una mica d'historia Històric de campanyes Posicionaments ·Informes Donació
Informació pràctica Transparencia Formació Multimèdia ·Memòries Associa't
Premsa ·Revista Colors
Butlletí ·Relats Reals

Log in with your credentials

Forgot your details?