#ACTIVITAT: Contra l’apartheid sanitari, informació i organització

Coneixem els canvis que estan havent a l’àmbit de la salut? Sabem qui, segons les noves lleis, té dret a l’atenció sanitària gratuïta i qui no? Com han d’actuar els metges i metgeses al respecte? I el personal administratiu de CAPS i hospitals? Què hem de fer si pensem que estan vulnerant el nostre dret a la salut? Com ens podem organitzar per defensar el dret a l’atenció sanitària universal?
[A bajo, en castellano]
Els darrers canvis legislatius provocats pel Reial Decret Llei 16/2012 i la instrucció catalana 10/2012 han generat un canvi de context en l’àmbit sanitari que a més a més de la seva gravetat, doncs suposa un atac al dret a l’atenció sanitària pública i gratuïta, ha estat poc explicat o explicat amb poca claredat. Aquesta situació està generant molta confusió, no només entre els i les pacients, sinó també entre els professionals sanitaris.
Per altra banda, tot i que ja ha passat un any de l’aprovació del RDL 16/2012 que excloïa les persones migrades en situació administrativa irregular del dret a l’atenció sanitària pública i gratuïta, i que la instrucció catalana 10/2012 ja ha entrat en vigor, les entitats socials i professionals no ens resignem a acceptar l’eliminació de la salut com un dret universal. I de fet moltes ens hem organitzat en plataformes, com la PASUCAT.
Per aquest motiu, pensem que és possible –i necessari- informar i informar-nos de la situació per tal d’evitar problemes i gestions incorrectes en l’accés a la sanitat, així com coordinar-nos per continuar lluitant i reivindicant el dreta a l’atenció sanitària universal.
Amb aquest objectiu organitzem aquesta trobada, en la que compartirem informació i experiències, intentarem resoldre possibles dubtes i  intentarem reforçar l’organització per lluitar pels nostres drets.

  • Dia i hora: dilluns 27 de maig a les 19h
  • Lloc: seu de SOS Racisme Catalunya (c. Hospital, 49 Ppal 08001 Barcelona. Metro Liceu o Catalunya. Com arribar)
  • Entrada lliure i gratuïta. Us agrairem confirmar assistència a comunicacio@sosracisme.org

Participants:

  • Roger García, SOS Racisme Catalunya. Advocat. Què són, què impliquen i com ens afecten el RDL 16/2012 i la instrucció 10/2012.
  • Susana Muñoz , FOCAP – CAP Raval Sud. Metgessa. L’apartheid sanitari viscut com a professional de la salut: experiències i consells.
  • Espacio Inmigrante. Iniciatives perquè ningú es quedi sense atenció sanitària.
  • Jose Peñín, SOS Racisme Catalunya. El desmantellament de drets en nom de la crisi: conseqüències i alternatives.

[castellano]
Los últimos cambios en la legislación que regula el acceso a la sanidad, provocados por el Real Decreto Ley 16/2012 y la instrucción catalana 10/2012, han generado un cambio de contexto que no sólo es de extrema gravedad, pues supone un ataque al derecho a la atención sanitaria pública y gratuita, sino que ha sido explicada poco y mal. Esta situación está generando mucha confusión, no sólo entre los y las pacientes, sino también entre los profesionales sanitarios.
Por otro lado, aunque ya ha pasado un año de la aprobación del RDL 16/2012 que excluía las personas migradas en situación administrativa irregular del derecho a la atención sanitaria pública y gratuita, y que la instrucción catalana 10/2012 ya ha entrado en vigor, las asociaciones sociales y profesionales no nos resignamos a aceptar la eliminación dela salud como un derecho universal.
Por este motivo, pensamos que es posible –y necesario- informar e informarnos de la realidad de la situación con tal de evitar problemas o gestiones incorrectas en el acceso a la sanidad, así como de coordinarnos para continuar luchando y reivindicar el derecho a la atención sanitaria universal.
Con este objetivo organizamos este encuentro, en el que compartiremos información y experiencias, intentaremos resolver posibles dudas e intentaremos reforzar la organización para luchar por nuestros derechos.

  • Día y hora: lunes 27 de mayo, de 19h a 21h
  • Lugar: sede de SOS Racisme Catalunya (c. Hospital, 49 Ppal 08001 Barcelona M. Liceu)

Participantes:

  • Roger García, SOS Racisme Catalunya. Abogado. Qué son, qué implican y cómo nos afectan las RDL 16/2012 y la instrucción 10/2012
  • Susana Muñoz , FOCAP – CAP Raval Sud. Médico. El apartheid sanitario vivido como profesional de la salud: experiencias y consejos.
  • Espacio Inmigrante. Iniciativas para que nadie se quede sin atención sanitaria.
  • Jose Peñín, SOS Racisme Catalunya. El desmantelamiento de los derechos en nombre de la crisis: consecuencias y alternativas.

Entrada libre y gratuita. Os agradeceremos confirmar asistencia a comunicacio@sosracisme.org

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

Oferta Laboral - Web (2)
photo_5769658645548745453_x
ImagenWebMosos