Activitats educatives gratuïtes a Barcelona ciutat

L’Ajuntament de Barcelona en l’execució del Pla Barcelona Interculturalitat, en el marc de la xarxa BCN-Antirumors, facilita que diferents entitats puguem apropar les nostres ACTIVITATS de FORMACIÓ a associacions, serveis i equipaments de la ciutat. Es tracta del Catàleg de la Xarxa Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu recollir activitats de sensibilització ciutadana per lluitar contra els rumors i estereotips sobre la diversitat cultural.

Catàleg_Antirumors_2016_portadaAl catàleg actual oferim:

  • Docufòrum: “El racisme mata. Les múltiples cares del racisme institucional” 1,5 h. El documental presenta diferents formes de racisme institucional a través de les lluites socials. A partir del seu visionat, obrim la reflexió i el debat sobre com afecta el racisme a la vida de les persones i com es pot actuar des de la ciutadania. Més informació, pàgina 17 del catàleg.
  • El poder del llenguatge. Les paraules que emprem per comunicar-nos construeixen la nostra realitat. El bon ús del llenguatge i el llenguatge inclusiu pot ser la base per una societat igualitaria. A través de l’anàlisi d’un programa de televisió, reflexionem sobre el paper dels mitjans de comunicació i treballem el nostre propi llenguatge.. Més informació, pàgina 86 del catàleg.
  • Educant en igualtat de drets. Per a joves i educadors/es. Sessions (1h/sessió) per a l’alumnat: 1ª sessió – Identitat, cultura, igualtat de Drets i oportunitats 2ª sessió – Estereotips, prejudicis, discriminacions racistes. Sessió (1h) Professorat: Eines de treball a l’aula per a la gestió de la diversitat i la lluita antiracista. Públic: alumnat (2n cicle d’ESO) i joves i adults (educadors/es). Més informació, pàgina 84 del catàleg.
  •  Planta cara al racisme. 2h. És un taller de debat participatiu que té com a objectiu reflexionar sobre el racisme, la cohesió social i el concepte de ciutadania. Es plantegen casos reals de racisme i es fan dinàmiques participatives. Públic: a partir de 14 anys. Més informació, pàgina 94 del catàleg.
Com contractar les formacions del catàleg?

Al mateix catàleg trobareu les intruccions per concertar les activitats. I al final de cada fitxa descriptiva de les activitats torbareu un enllaç al formulari per contactar a l’equip tècnic d’Interculturalitat, que gestiona les peticions.

Si teniu alguna consulta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres escrivint a formacio@sosracisme.org o trucant al 933010597 en horari d’oficina.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Log in with your credentials

Forgot your details?